Om meg


Bak  Egelikunst finner du meg, Monica Egeli som holder til på Nesodden. Navnet på virksomheten min har jeg hatt i mange år, og tidligere inneholdt siden min mest grafiske arbeider.

Jeg har lang erfaring innen kunst og håndverk, og har jobbet i flere år som illustratør ved siden av å være utøvende kunstner. Jeg er utdannet faglærer i kunst og håndverk, har videreutdanning innenfor illustrasjon samt en cand mag grad i realfag. For meg var det å starte med keramikk  å lære meg et nytt verktøy og håndverk. Formspråket mitt er nok mye det samme uavhengig av materialer og teknikker. Jeg liker å dykke ned i det håndverksmessige og terpe på det samme for å bli god. Og innenfor dreiing i keramikk må man øve mye! Det ser lett ut, men alle som har prøvd vet nok at det ikke er det. 

I keramikken, som i alt annet jeg har laget så er det masse farger! Jeg er glad i sterke, klare farger. Jeg tror at farger gir energi og man blitt glad av mye farger! Og av og til bare må jeg ha en gul kopp, eller en stor og vid turkis tekopp. Slikt varierer med "dagsfølelse".

Grunnen til at jeg begynte med dreiing er at jeg har fascinasjon for kopper. I flere år har jeg laget bilder med kopper involvert. En kopp kan gi en stemning , og den representerer en pause, et avbrekk. Og gjerne romme det estetiske. Jeg er nysgjerrig på rommet rundt, både det fysiske, men også det drømmende og fabulerende. Hvordan ser det ut der du sitter med koppen din? Og hva drømmer du om? 

Hvordan koppen ser ut og at den er god å holde i er viktig. At den er håndverksmessig godt utført og man har lyst til å velge den i skapet. 

All keramikken jeg lager er brukervennlig, funksjonell og holdbar. Alt er laget for hånd og hver gjenstand må gjennom mange prosesser og "stadier" før den er ferdig.  Produktene er laget for å brukes, og ikke stå til pynt!  Alt er dreid for hånd og laget i steingods. De ferdige produktene blir brent to ganger, og det brennes på så høy temperatur slik at det holder ”tett” , dvs alle produktene tåler oppvaskmaskin!

Jeg lager gjenstander som skal brukes, både kopper, kukker, skåler mm. Jeg tar på meg spesialbestillinger , så det er bare å ta kontakt om du trenger en spesiell gave til deg selv eller andre! 

 Å lage en kopp er en langsom prosess  med mange steg. Dette er håndverk slik man gjorde det før, i en stor kontrast til vår digitale hverdag. Fra jeg begynner til koppen er ferdig brent tar det ca 2 mnd!